AANMELDEN

AANMELDEN 

U kunt uw kind telefonisch aanmelden, via de mail of via het aanmeldformulier.
Wij nemen binnen 24 uur contact met u op voor het maken van een afspraak.
Wilt u eerst meer informatie over de ergotherapie of bent u niet zeker of ergotherapie de juiste discipline is voor uw hulpvraag. Neem dan even contact met ons op.

VERWIJZING

Voor het maken van een afspraak hoeft u niet eerst naar de huisarts voor een verwijzing. Dat mag wel, maar vanaf 1 januari 2012 is een verwijsbrief niet meer nodig (tenzij u verzekerd bent bij CZ, Ohra, Delta Lloyd).

Indien u ervoor kiest om uw kind zonder verwijsbrief aan te melden, dient de ergotherapeut eerst een screening te doen met het kind aanwezig van één van de ouders. Deze screening is noodzakelijk om te onderzoeken of u bij de ergotherapeut op de juiste plek bent. Ook wordt er onderzocht of er geen onderliggende problemen zijn die aandacht van een huisarts vragen. Indien dit zo is, zal u terug worden verwezen naar uw huisarts. U dient dan met hem of haar te overleggen welke stappen er verder ondernomen moeten worden. Na de screening wordt er altijd een kort verslag naar uw huisarts gestuurd, zodat deze ook op de hoogte is van het feit dat uw kind bij een ergotherapeut onder behandeling is.

U bent altijd vrij om langs uw huisarts te gaan voor een verwijsbrief naar een ergotherapeut. De aparte screening is dan niet meer nodig en er kan dan gelijk gestart worden met een intake en eerste observatie.

VERGOEDING 

Per kalenderjaar word er minstens 10 uur ergotherapie vergoed. Steeds meer zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering extra vergoeding. De zorgkosten van kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico. DOOR Ergotherapie heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten.

AANVRAAGFORMULIER BEHANDELING

Praktijk Haarlem Schalkwijk Praktijk Haarlem Noord Praktijk Hoofddorp Praktijk Nieuw-Vennep