Aanmelden

Aanmelden

U kunt uzelf of uw kind telefonisch aanmelden, via de mail of via het aanmeldformulier.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Wilt u eerst meer informatie over de ergotherapie of bent u niet zeker of ergotherapie de juiste discipline is voor uw hulpvraag. Neem dan even contact met ons op.

Verwijzing

U kunt gebruik maken van ergotherapie met een verwijzing van uw huisarts of specialist óf zonder verwijzing via DTE (Directe Toegankelijkheid Ergotherapie).

Als u ervoor kiest om uw kind zonder verwijsbrief aan te melden, moet de ergotherapeut bij de eerste afspraak een korte screening doen waarbij het kind aanwezig is. Doel van de screening is om te onderzoeken of u bij de ergotherapeut op de juiste plek bent en of er geen onderliggende problemen zijn die aandacht van een huisarts vragen. Als dit zo is, zult u terug worden verwezen naar uw huisarts, zodat u met hem of haar kunt overleggen welke stappen er verder ondernomen moeten worden.

Na de screening wordt er altijd een kort verslag naar uw huisarts gestuurd, zodat deze ook op de hoogte is van het feit dat uw kind bij een ergotherapeut onder behandeling is.

U bent altijd vrij om langs uw huisarts te gaan voor een verwijsbrief naar een ergotherapeut. De aparte screening is dan niet meer nodig en er kan dan meteen gestart worden met een intake en eerste observatie.

Vergoeding

Per kalenderjaar word er uit de basisverzekering 10 uur ergotherapie vergoed. Steeds meer zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering extra vergoeding. De zorgkosten van kinderen onder de 18 jaar vallen niet onder het eigen risico, de kosten van ergotherapie voor volwassenen wel. DOOR Ergotherapie heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten.

Kind aanmelden

Aanmeldformulier

Behandeling vindt plaats op locatie Haarlem Noord.