Kerstvakantiepret

Het is kerstvakantie! Zoek je wat leuke ideeën om gezellig te knutselen? Lees dan deze blog!

De kinderen zijn twee weken vrij in de donkerste weken van het jaar. Maak er een gezellige tijd van door lichtjes aan te steken, spelletjes te doen, het huis te versieren met zelfgemaakte knutsels en ga samen kleuren. Wist je dat je daar ook de ontwikkeling van de fijne motoriek van je kind mee kunt stimuleren? Veel plezier met deze tips!

Discobal 
Voor de discobal heb je nodig:
Vouwkarton
Glitters, gekleurde lintjes of sterretjes stickers
Touwtje 
Lijm

Knip uit het vouwkarton 2 cirkels die even groot zijn. Je kunt een drinkbeker gebruiken om een cirkel om te trekken op het papier.
Knip de cirkels allebei op 1 plek tot het midden in. Versier nu de cirkels aan beide kanten. Schuif de cirkels daarna waar je ze hebt ingeknipt in elkaar. De ene een kwartslag gedraaid ten opzichte van de andere. Zo krijg je een echte discobal. Maak er een touwtje aan en hang de bal op. Of maak meer discoballen en knoop ze aan een langer touw, dan maak je je eigen slinger!

Vuurpijlen stempelen
Voor het vuurwerk heb je nodig:
Zwart papier
Verf in verschillende kleuren
Een verfkwastje
Kopspijkers 

Stempel met de kopspijkers cirkels van stippen op het zwarte papier. Verf met het kwastje naar elke cirkel een gebogen lijn vanaf de onderkant van het papier. Zie je hoe je zo je eigen vuurwerk kunt maken?Als je dit met hele kleine spijkertjes op een kwart van een zwart A4-tje doet, kun je er je eigen nieuwjaarskaartjes mee maken en die versturen of uitdelen! 

Samen kleuren
Om samen te kleuren heb je nodig:
Kleurplaat
Verschillende materialen om mee te kleuren:

  • kleurpotloden
  • stiften
  • krijtjes
  • verf

Kies een leuke kleurplaat uit en ga deze samen inkleuren. Je kunt omstebeurt een vlak inkleuren of je gooit met de kleurendobbelsteen en kleurt met de kleur die je gooit een vlak in. 
Met verschillende materialen gebruik je ook verschillende technieken en dit is weer goed om de fijne motoriek te oefenen.
Tip: bestel een grote kleurposter bij www.kribbelkrabbel.nl en kleur deze in met de hele familie tegelijk. Deze is zo groot dat je allemaal tegelijk iets kunt inkleuren.

Deel dit bericht met je vrienden.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt dan elke maand de beste tips en adviezen direct in je mailbox