” VakantieBoost “

Leuke en leerzame activiteiten in groepsvorm voor in de vakantie

De vakantie staat weer bijna voor de deur! Deze vakantie gaan we dan ook weer een “VakantieBoost” organiseren. De kinderergotherapeut organiseert deze Boost samen met de kinderfysiotherapeut op verschillende dagen.

De start is altijd met de hele groep en daarna splitsen we op in twee kleine groepen. Tijdens de VakantieBoost oefenen we de grove en fijne motoriek, maar spelen ook in op de prikkelverwerking. Dit doen we door het aanbieden van allerlei verschillende oefeningen en activiteiten.

Er wordt gewerkt aan de fijne motoriek door bijvoorbeeld het aanbieden van knutselwerkjes. De kinderergotherapeut begeleidt deze groep waarbij er wordt gelet op vaardigheden zoals knippen, kleuren, juiste pengreep, fijne motoriek, tweehandig- en planmatig werken.

Dit wordt afgewisseld met oefeningen voor de grove motoriek wat wordt begeleidt door de kinderfysiotherapeut. Denk hierbij aan vangen en gooien, uithoudingsvermogen, spierkracht en balans. 

Naast de grove en fijne motoriek wordt er een stukje prikkelverwerking aangeboden, door middel van tactiele activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan klei maken, rijst kleuren, spaghetti kleuren, slijm maken en nog veel meer. Elke keer maken we iets leuks wat de kinderen ook mee naar huis kunnen nemen.

Meld u kind snel aan op onderstaand aanmeldformulier.

Hierop kunt u de datum aangeven dat uw kind wilt deelnemen. Het tijdvak waarin uw kind is ingedeeld zal later bekend worden gemaakt, zodat we uw kind echt in een passende groep kunnen plaatsen.
Het tijdvak is 09:00-11:00 uur.
Maandag en woensdag zal de vakantieboost worden aangeboden in Haarlem schalkwijk (sandenburg 2) en op dinsdag in Haarlem noord (sportweg 8, Haarlem stadion). Eigen bijdrage € 7,50 per keer.

Aanmeldformulier VakantieBoost

Voorkeur locatie (meerdere opties mogelijk

Deel dit bericht met je vrienden.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Je ontvangt dan elke maand de beste tips en adviezen direct in je mailbox